diumenge, 3 d’octubre del 2010

Els trasplantaments a Catalunya a l’any 2009


 Al nostre país, la donació d’òrgans i teixits està basada en l’altruisme i la generositat de les persones i dels seus familiars en un moment especialment difícil com és la pèrdua d’un ésser estimat. 
 Aquesta condició i la tasca de divulgació que s’ha fet des de les institucions durant els darrers anys, ha anat contribuint a la sensibilització respecte al tema, fent que el treball resultant sigui la oportunitat de trasplantament més alta del món per les persones que ho necessiten. Els bons resultats, però, no poden desdibuixar la realitat que mostra la manca d’òrgan o de teixits per a molts pacients.
 Quan s’analitza en profunditat el problema, sovint en són determinants el desconeixement i la manca d’informació tant de la població general com dels professionals sanitaris.
 Per altra banda, avui més que mai, ens trobem amb un món en què els avenços tècnics i científics en el camp del trasplantament han de conviure amb la diversitat cultural i això implica que tots els professionals sanitaris hem de fer un esforç de comunicació per tal de transmetre els valors de la solidaritat, generositat i la equitat.

(Font: OCATT. Donació i Trasplantament d'òrgans i teixits. 9è curs de formació continuada per a
personal sanitari. Curs de doctorat de la UAB. Febrer de 2010)