dijous, 7 d’octubre del 2010

Estadístiques comparades

 Entre el 2008 i el 2009 hi va haver un lleuger augment de donants cadàver a Catalunya. El nombre de víctimes de trànsit (morts a la carretera), emperò, va minvant any rere any. Per una banda, això és una gran notícia, passa que per l’altra ens fa preveure que cada vegada hi haurà menys donants cadàver d’accidents de trànsit.


(fes clic sobre la imatge)
Gràfiques basades en xifres estadístiques de: OCATT, INE, DGT. 
 
 Això vol dir que hi haurà menys òrgans de donants morts, tot i que les víctimes de trànsit no són els únics donants postmòrtem.

«l’AMARG vol incentivar la gent
a fer-se donant en vida»

 És precisament per això que des de l’AMARG volem incentivar la gent a fer-se donant en vida, per escurçar el temps d’espera de les cada vegada més llargues llistes d’espera de gent que està esperant un òrgan de donant, i per fer possible que cada cop més gent pugui rebre l’òrgan que necessita per poder viure. 
 
(fes clic sobre la imatge)
Gràfiques basades en xifres estadístiques de: OCATT, INE, DGT.
 
 Per fer aquesta tasca, ens cal la col·laboració de tothom, sigui malalt renal, sigui trasplantat, sigui amic o amiga d’alguna persona afectada, metge, advocat, estudiant d’infermeria: No importa. Hem d'il·luminar aquest desconeixement i la manca d’informació sobre la donació d’òrgans en vida.
 Si comparem les xifres de ronyons trasplantats provinents de donants cadàver amb les provinents de donants en vida, veiem que durant els últims sis anys hi ha un augment continu en les donacions en vida.
 Amb l’acte altruista de donar un ronyó en vida es pot donar +vida, es pot salvar una vida. Aquesta és l’única manera de pal·liar l’escassetat d’òrgans que fan falta.